sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Viikko 4: Kuuhattuja ja aurinkosirkuksia

Juoksin tänä iltana päiväkodin ohi jonka seinässä luki kuuhatut. Aloin miettiä olisiko se hyvä blogin otsikko ja millainen henkilö on kuuhattu. Hänellä on todennäköisesti tavoitteet korkealla. Eilen seuran kehittämispäivässä puhuttiin aurinkosirkuksesta. Meillä täällä Mikkelissä on oma aurinkosirkus nimeltä Antin Talli Winter Trail Cup. Se järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Kyse on polkujuoksusta talvella lamppu päässä. Tänä vuonna osallistujia oli yhteensä 32 joista tiistain ensimmäisessä osakilpailussa 27. Muut päivät keskiviikko (Salosaari) ja torstai (Kalevankangas) keräsivät molemmat 14 osallistujaa. Se oli enemmän kuin vuosi sitten ja suurin osa juoksijoista oli lapsia. Tässä kuvia tapahtumasta. Kuvat Sami Karejoki, Iina Malinen, Satu Soivanen.

Ensimmäinen osakilpailu Urpolassa
Lähtölaukaus on pamahtanut
Kuumavuori Trail
Winter Trail Cup on ehdottomasti mielenkiintoisin juoksukilpailu missä olen ollut mukana. Tällä kertaa sain jopa osakilpailuvoiton josta olen jo kaksi vuotta turhaan haaveillut. Tiistaina Urpolassa en ehtinyt startata itse lainkaan enkä myöskään päätöskisassa mutta keskiviikkon Salosaaressa se vihdoin onnistui. Voitin 4.0 kilometrin kilpailun (kokonaisnousua 100m) ajalla 21:06 (5.17/km) jolla toiseksi sijoittunut Venäläisen Juuso jäi vajaan minuutin päähän. Keskiviikon juoksu olikin koko viikon ainoa varsinainen juoksutreeni minulla. Keskisyke oli harjoituksessa 161.
Toinen osakilpailu Salosaari keskittyneitä lähtijöitä
Antin Tallin lippu korkealla

Naisten, poikien ja tyttöjen sarjoissa oli ylivoimaisia voittajia. Laura, Veikko, Saaga, Neela, Silja ja Eetu voittivat kaikki suvereenisti jokaisen osakilpailun kuin myös Juho joka tosin joutui jättämään viimeisen kisan selkäkivun takia väliin. Mutta huippusuorituksia ja kovaa vauhtia nähtiin myös muilla sijoituksilla. Minna oli kokonaiskilpailun toinen kuten Trail Tour Finlandillakin joten tämä on tavallaan yhtä kova kisa. Tarkempia raportteja voit lukea vaikka Antin Tallin kotisivulta

 Winter Trail Cup ja seuran kehittämispäivä söivät jotenkin samaa henkistä energiaa jota yleensä tulee käytettyä treenaamiseen joten viikon juoksukilometrimääräksi jäi vaatimaton 54 kilometriä.

Tänään juoksin 8km. Innostuin itse asettamastani tavoitteesta joka on siis cooperin testi 4000 metriä toukokuussa. Tätä varten pitää varmaankin järjestää antin tallin kevätcooper. Paljonhan tuo vaatii vauhtikestävyysharjoittelua. Tällä hetkellä uskon olevani 3600 metrin cooperin kunnossa. Varsin helposti irtosi linja-autoaseman asvalttipätkällä 2.50/km. Vaikeampaa oli jäisellä pyörätiellä. Vaikka pistin pikajuoksuksi niin ei päässyt kuin 3.20/km. Syke nousi näissä spurteissa 140 tasolle. Muuten pyöri siinä 105-110 välillä. Ainakaan ylirasitusta ei taida olla. Lenkin keskivauhti tosin oli lähempänä 6min/km.
Kolmannen osakilpailun maalitunnelmia
Toimitsijat ahkeroivat pistelaskun kimpussa
Lauantaina juoksin vain 5km. Järjestin kuplahallissa cooperin.
 Vinski 2730, Emma 2620, Sofia 2540, Lotan ja Janinan kanssa 76cm aitoja ja 7.50m väliä, Janina juoksi 11.7, lisäksi oli hyppyjä, kävelyharjoituksia, koordinaatioita ja viesti. Aamupäivällä LähiTapiolaAreenalla Sofia, Eetu, Silja ja Pauliina. Tehtiin Mihailovin koordinaatioita, lisäksi oli aitahyppyjä, rekkitankoa, kuntopallon heittoa ja pelit jalkapallo+sähly. Tässä hieman tunnelmia kuplahallin harjoituksista (kuvaaja Satu). Kyseessä on kilpakävely lentävällä lähdöllä. Kuten jokainen varmasti huomaakin.Maanantaina käytiin minivalmennuksen kanssa hiihtämässä. Mukana Tiina, Ilona, Veera, Emma ja Silja. Hiihtoa kertyi tapauksesta riippuen 6-8km sekä paljon nousua. Kierrettiin Karkialammen valolatua ja sitten hiihdettiin ylämäkiä ja lopuksi viestiä. Yksi tytöistä kertoi että jonkun heidän luokkalaisen kotona oli laitettu liimaa suksiin kun ei muuten pitänyt. Sehän on varmasti hirmu fiksu tapa voidella. Hiihdon jälkeen söin hernekeittoa ja juoksin vielä illan kähmeessä 4km.
 
Tiistaina juoksin 11km, keskiviikkona 11km, torstaina juoksua vain 5km, perjantaina 10km johon sisältyi myös kävelyä, yhteensä 2 tuntia lumihangessa. Nyt olen juossut 365km tammikuussa. Se on yhtä monta kilometriä kuin on vuodessa päiviä (paitsi karkausvuodessa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti