sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Viikko 7: Tienristeyksessä

Maanantaina otettiin minivalmennuksen kanssa varaslähtö juoksuryhmän talvikisoihin. Vedin itsekin yhdet varman päälle tulokset: Vauhditon 5-loikka 10.40m, vauhdillinen 3-loikka 8.80m, saksityylin korkeushyppy 90cm, 30m aidat 4 aitaa/76cm 6.50, 30m lentävä 4.06. Juoksua kertyi yhteensä minulle 5km. Tiistaina pistin 30m lentävän osalta paremmaksi. Tulos oli 3.93. Myös aitatulos kehittyi ollen nyt peräti 6.19. Sairastelujen takia porukka oli kutistunut hyvin pieneksi. Tarkoitan osallistujamäärää en fyysistä kokoa. Vaikka toki 6-7-vuotiaat ovatkin vielä metriheikkejä. Jokainen keiju-ryhmäläinen kuitenkin hyppäsi saksityylin korkeutta 60-75cm. Juoksuryhmäläisistä Sofian (110cm) ja Lotan (105cm) tulokset on pakko mainita. Ne nimittäin tapahtuivat aitajuoksutekniikalla. Eihän juoksusuoralla pysty kunnon kierteiseen vauhdinottoon. Muita illan tuloshelmiä Lotan aitajuoksu 5.70 sekä Amandan lentävä 30m 4.04

HCM 2015, kuva Jorma Ronkainen

HCM 2015, kuva Jorma Ronkainen

Kilometrejä ei tiistainakaan kertynyt kuin 10km mutta keskiviikkona tuli sitten juostua enemmän. Käytiin ensin Samin kanssa Urpolassa juoksemassa ylämäkireitillä polkujuoksua. Minullakin syke nousi parhaimmillaan 167 lukemiin. Toisessa "kattauksessa" mukana olivat myös Minna, Juuso ja Toni. Minulle yhteensä kertyi 20km.

Torstaina myöhästyin harjoitusten alusta kun jäin katsomaan kun kesällä 2015 ja 2016 harjoituksissamme vierailleen Elmon isän valmennettava voitti ampumahiihdon miesten 20km maailmanmestaruuden. Tuli kuitenkin pidettyä juoksuryhmäläisille harkkakisoja ja vedettyä oma treenikin läpi vähän niin kuin puoliväkisin Samia kirittäen 2 x 4 x 100m kaarteella, minun ajat keskimäärin 16,5s ja nopein n. 15,5s , palautukset ekassa sarjassa 1min ja tokassa sarjassa 2min, Samin vedot painuivat keskimäärin alle 16s ja nopein 15.2s. Vertailun vuoksi harkkakisoissa nopein oli Aada 15.4, sitten Leo 16.0, Sofia 16.2, Neela 16.3 ja Janina 16.5. Tytöt Aada (432) ja Janina (416) hyppäsivät pituutta maininnan arvoisesti. Juoksua minulle kertyi torstaina kaiken kaikkiaan 10km.

Perjantaina käytiin Eetun kanssa yhteislenkillä 9km vauhdilla 6.30/km. Eetu täyttää tänä vuonna 11v. Keskeinen jutun aihe oli mikäpä muu kuin kestävyysjuoksu.

Eilen jäähallin porrastreeneissä oli mukana Amanda, Aada ja Neela. Juoksetin tyttöjä kuntopallojen kanssa portaita ylös alas. Lisäksi oli nämä perus askeltreenit sekä päkiäkävelyt, hypähtelyt ja tasatassut fanikatsomossa. Suoralla juostiin kuntopalloja heitellen. Loikkatestin tulokset Aada 13.7, Neela 15.3, Amada 16.3. Lopuksi oli 10x60 metrisiä telineistä täyttä-rullaus + täyttä-pehmennys-kiihdytys sekä peuran saalistus. Siinä välissä kävin valvomassa Samin vk treenin alun ja lopun. Harjoituksen teemana oli pitkä sylki. Erittäin hyvin kulki 3.50/km ja risat, juoksuharjoituksen makua, toki sivusta helpohkoa arvioida. Reittikin oli hieno 9km erittäin hyvin suuremmankin ja eri-ikäisen ryhmän tuon tyyppiseen yhteisharjoitukseen soveltuva. Piti juosta itsekin mutta kun tytöt halusivat jäähallille niin enhän minä voinut kieltäytyä takareiden muutenkin aivan jumissa. 

LähiTapiolaAreenalla oli edellä mainittujen lisäksi Minna, Sofia, Eetu ja Silja. Käytiin alkuverkalla koulujenvälisten maastojen reitti 1km. Hallissa oli aitarataa 5x100m + aitajuoksua 3x100m + 3x25m. Pika-aidat oli vähän niinkuin kisana jonka järjestys 1) Sofia, 2) Minna, 3) Aada, 4) Neela, 5) Eetu, 6) Amanda, 7) Silja. Sitten oli voimajuttuja. Kontrastitreeni: Rinnallevedossa Minna 30kg ja Aada 20kg erittäin helposti ylös jonka päälle laatikkohyppely 5x50-60cm. Myös Sofia sai yhden kerran 20kg ylös muutaman sitkeän yrityksen jälkeen. Amandalla usko vähän loppui ihan viime hetkellä. Neelan kanssa pelkkää maastavetoa. Sitten oli vastusjuoksuja harjaskelkan ja gymstickin kanssa sekä vähän gymstick juoksuja ja jonkun verran oli kuntopalloiluakin ja rekkivoimistelua. Juoksua harkoissa tuli Samille toistakymmentä kilometriä, Minnalle varmaan saman verran, tytöille 3km ja minulle miehekkäät 7km. Siljalle ja Eetulle 2km mutta he olivat menossa 2 tunnin hiihtolenkille.

Illalla kuplahallin harjoituksissa olivat Saaga, Vinski, Oskari ja Sofia. Ensin hölkättiin ulkona 2km. Sen jälkeen tehtiin rata ja juostiin esteitä. Matka 1000m (5 kierrosta), 20 kuivaestettä (korkeus 50cm leveys 40cm) ja 5 kuivavesiestettä (korkeus 70cm, pituus n. 1.5 metriä) eli yhteensä 25 puomia. Saaga oli nopein 4.07 (kierrokset 47, 53, 53, 50, 44), Vinski toinen 4.21, Sofia kolmas 4.26, Oskari 4.35. Vinski johti ekat 3 kierrosta. Esteviestissä tytöt 2.44, pojat 2.52, 2 x 100m viestissä tytöt 34.1, pojat 39.0, toinen kierros hitaammin, sitten otettiin viestivaihtoja, tytöt juoksivat 2 x 40m ajassa 13.6 mutta väsymys painoi jo jaloissa. Minulle juoksua kertyi illalla 11km ja lauantaina siis yhteensä yllättävänkin paljon 18km.
HCM 2015, kuva SUL arkisto?
Tänään aamulla herätessä jalat olivat jostain syystä kuin sementtiä. Tein eilen kevyttä punttitreeniä mutta ei sen nyt siitä pitäisi olla. Kävin polulla juoksemassa 7km vauhdilla 7.30/km ja matalalla sykkeellä. Maastoon oli satanut runsaasti uutta lunta eli harjoitus oli lumihankijuoksua. Nyt jalat ovat hieman paremmat. En uskaltanut juosta enempää kun olo oli ja on yhä nuhainen. Juoksuryhmäläisiä on ollut 2 viikon aikana kipeänä kymmenen mikä ei naurata. Olkoonkin että ajankohta sairasteluun on kesän kisakautta ajatellen optimaalinen. Maaliskuussa on parempi olla terveenä. Aada tuli lenkillä vastaan kaverinsa kanssa. Olivat varusteista päätellen käyneet varmaankin Teksalla laskemassa mäkeä. Mukavaa nähdä että tuollaista "vanhan ajan" ulkoilua harrastetaan.

Yhteensä juoksin tällä viikolla 84km joka tarkoittaa että olen nyt helmikuussa juossut 273km ja vuoden alusta lähtien 654km / 50 päivää. Se tekee 13km päivässä. Olen jotenkin tienristeyksessä. Aion treenata vielä tosissani. Se kuuluu tähän asiaan. Jotkut ajattelevat että olen pelkästään valmentaja. En ole varma tietävätkö kaikki juoksuryhmäläiset vieläkään että olen juossut kilpaa vaikka osa on seurannut tarkkaankin. Mutta sitten on paljon niitä jotka eivät tiedä näistä valmennuskuvioista, luulevat vaan että nylkytän maratonia varten kilometrejä asvaltilla. Polkujuoksu on kokonaan oma lukunsa, polkujuoksijoiden maailma on usein hyvin polkujuoksukeskeinen. Minulle juokseminen on laajempi juttu ja totuus on että olen ja haluan mahdollisimman hyvin olla kaikkea edellä mainittua: Antin Tallin valmentaja, pitkän matkan juoksija ja polkujuoksija. Lisäksi seuraan jonkin verran urheilua. Minusta on hienoa että Itä-Suomeen tuli kaksoisvoitto SM hallien kolmosella vaikka ajat olivat vaatimattomia. Se on uuden hienon aikakauden alku jota haluan itsekin olla tekemässä. Sen kunniaksi postitan tämän persoonallisen videolinkin jonka on kuvannut ja editoinut valmennettavani Sami Karejoki:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti